Chec pufos aromat

de Ela68 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 7519 vizualizari

 

De-a lungul timpului am preparat foarte multe retete de chec. Asta, pentru ca este un desert care se face usor si rapid. Reteta pe care o prezint mai jos am am gasit-o pe site-ul Craitei si asa cum spune si ea este reteta perfecta. Incercati-l si imi veti da dreptate.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 350 gr zahar
  • 200 ml bere
  • 125 gr iaurt simplu
  • 75 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • o esenta rom
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos aromat:

1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.


2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.


3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.


4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor cu ajutorul unui tel.


5. Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao si 2 linguri de bere , astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.


6. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia (deasupra cea cu amestecul de cacao) si lasam la copt la foc mediu spre mic cam 3-40 minute. Cantitatile au foast adaptate pentru un singur chec, tava avand dimensiunea 30x10x8 cm.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ela68 1

30.10.2012, 20:50

aaa, pai n-a mai ramas, mai vreau si eu

Poliana 1

31.10.2012, 08:07

Ce bine arata!! Vad ca nu mai ai, asa ca tre sa fac eu

MonaMimi 1

31.10.2012, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Chec tigru