Prajitura cu cocos si crema de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 8 Ian 2016 | 5205 vizualizari

 

Mai facusem prajitura asta dar cu mascarpone, insa de data aceasta am zis sa o fac asa cum era in reteta initiala, reteta care circulase o vreme pe net si a facut mare tam tam. Nici nu e de mirare, la cat e de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lg cacao
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lg smantana

Pt. crema cocos:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 10 lg zahar
  • 180 g nuca de cocos

Pt. crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 lg rase de faina
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 3 lg crema de branza
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si crema de vanilie:

Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind foile pe rand. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza una din foi.


Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna nuca de cocos si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma. Crema obtinuta se toarna peste foaia din tava, iar deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.


Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 15/20 de minute. Se scoate tava si se lasa sa se raceasca.


Crema de vanilie: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si budinca. Se toarna in fir subtire laptele si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Cand s-a obtinut consistenta dorita se ia de pe foc si se pune untul. Se omogenizeaza bine, se adauga si esenta de vanilie si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca crema de vanilie cu branza apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza. Se da la rece cel putin o ora dupa care se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Branza in crema de vanilie este optionala.

2

Daca nu aveti budinca la indemana, se poate prepara si fara, eventual adaugati o lingura de faina in plus.

3

Se poate prepara o glazura deasupra, sau se poate rade ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Xandrinne 1

10.01.2016, 12:21

mirela0911 1

10.01.2016, 12:39

Va multumesc! Este asa de buna!

Ancutsa 1

08.12.2016, 17:58

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si crema de vanilie