Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Dec 2011 | 7459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Strat1
  • 160 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 360 g faina
  • 2 g  praf de copt
  • Vanilie
  •  Strat 2:
  • 150 g zahar
  • 70 g unt
  • 100 ml smantana dulce (305 grasime)
  • 200 g alune
  •  Strat 3:
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  •  Fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata:

Strat 1:


Untul usor topit se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga galbenusuri si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de unt. Bila de aluat se intinde si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20 minute, pana se rumemneste putin.


Strat 2:


Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, apoi se adauga untul si smantana dulce, se mai tine pe foc 5 minute,apoi se opreste focul. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga alunele.


Strat 3:


Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas la baine-marie impreuna cu untul si frisca lichida pana se topeste.


Asamblare:


In tava in care se afla blatul, se pune amestecul de caramel cu nuci si se da la congelator pentru 15 minute, apoi se toarna glazura de ciocolata, se presara fulgi de cocos si se pune tava in frigider pentru 5-7 ore sau peste noapte.


A doua zi se taie in bucati potrivite si se pastreaza in cuti metalice.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu alune, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sidy 1

30.12.2011, 07:55

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:48

Tare bine arata.

ccrisstiana 1

14.01.2012, 13:00

cat de bine arata =P~!la favorite cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si caramel