Prajitura delicata

de lilik in Prajituri, 12 Ian 2011 | 6575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 100-150 gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt
  • pt umplutura:
  • 200 gr circa dulceata de zmeura
  • pt decor:
  • 20 gr ciocolata rasa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicata:

Prepararea blatului:


separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt cernute. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins(200°) timp de circa 30 de min(valabila proba cu scobitoarea).


Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2 si ungem o parte cu dulceata de zmeura,acoperim cu cealalta parte,presaram zahar pudra si ciocolata rasa.


Dam la frigider pana in momentul servirii.


Daca va place puteti face o glazura sa puneti deasupra.

 

TIPS-URI

1

luati blatul cu grija pt ca este foarte delicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

13.01.2011, 09:18

va multumesc pt aprecieri
@Kamy serveste-te iubita
@Medi pai cum sa nu mai am pt d-voastra
si da a fost super buna

iri_iri 1

15.07.2013, 17:51

marianascarlat 1

15.07.2013, 17:57

Delicata, delicata, da mult prea periculoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci