Prajitura delicata

de lilik in Prajituri, 12 Ian 2011 | 7333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 100-150 gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt
  • pt umplutura:
  • 200 gr circa dulceata de zmeura
  • pt decor:
  • 20 gr ciocolata rasa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicata:

Prepararea blatului:


separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt cernute. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins(200°) timp de circa 30 de min(valabila proba cu scobitoarea).


Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2 si ungem o parte cu dulceata de zmeura,acoperim cu cealalta parte,presaram zahar pudra si ciocolata rasa.


Dam la frigider pana in momentul servirii.


Daca va place puteti face o glazura sa puneti deasupra.

 

TIPS-URI

1

luati blatul cu grija pt ca este foarte delicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lilik 1

13.01.2011, 09:18

va multumesc pt aprecieri
@Kamy serveste-te iubita
@Medi pai cum sa nu mai am pt d-voastra
si da a fost super buna

iri_iri 1

15.07.2013, 17:51

marianascarlat 1

15.07.2013, 17:57

Delicata, delicata, da mult prea periculoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos