Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

de mirela0911 in Prajituri, 31 Iul 2015 | 6071 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr. 400 si cu aceasta ocazie am ales sa fac o prajitura cu o combinatie irezistibila. O minunatie a iesit! :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 120 + 80 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Crema de branza:

  • 400 g branza cremoasa (de la Lidl)
  • 200 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon alimentar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400:

Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza mica pana la omogenizare, apoi faina si bicarbonatul stins in putin lapte caldut. Se mixeaza pana se incorporeaza bine faina.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cele 80 g de zahar. Se incorporeaza cate putin in compozitia de galbenusuri, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pt aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema de branza: Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate frisca bine dupa care jumatate din ea se amesteca cu crema de branza. Se da la rece pana in momentul folosirii.

Crema de zmeura: Zmeura se spala usor, se lasa sa se scurga dupa care se pune intr-o cratita impreuna cu cele 3 lg de zahar. Se lasa cateva minute asa, apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote, adaugand si apa. Amidonul se dizolva in putina apa apoi se toarna peste zmeura, amestecand continuu. Dupa ce a ajuns la consistenta dorita, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se prepara un sirop din cca 200 ml apa si zahar dupa gust. Se insiropeaza un blat, se toarna crema de zmeura peste blat si se niveleaza. Peste zmeura se toarna crema de branza, se niveleaza si se aseaza celalalt blat. Se insiropeaza si acesta iar cu restul de frisca ramasa se unge blatul deasupra. Se da prajitura la rece inainte de a fi servita. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am taiat blatul putin si deasupra pentru a-l indrepta. Daca nu este nevoie nu trebuie taiat.

2

Optional se poate folosi gelatina in crema de branza.

3

Daca zmeura este zemoasa nu este nevoie sa adaugati apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Deliciu cu visine si bezea