Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

de mirela0911 in Prajituri, 31 Iul 2015 | 2534 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr. 400 si cu aceasta ocazie am ales sa fac o prajitura cu o combinatie irezistibila. O minunatie a iesit! :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 120 + 80 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale

Crema de branza:

  • 400 g branza cremoasa (de la Lidl)
  • 200 ml frisca
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon alimentar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400:

Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza mica pana la omogenizare, apoi faina si bicarbonatul stins in putin lapte caldut. Se mixeaza pana se incorporeaza bine faina.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cele 80 g de zahar. Se incorporeaza cate putin in compozitia de galbenusuri, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 de grade pt aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Crema de branza: Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se bate frisca bine dupa care jumatate din ea se amesteca cu crema de branza. Se da la rece pana in momentul folosirii.


Crema de zmeura: Zmeura se spala usor, se lasa sa se scurga dupa care se pune intr-o cratita impreuna cu cele 3 lg de zahar. Se lasa cateva minute asa, apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote, adaugand si apa. Amidonul se dizolva in putina apa apoi se toarna peste zmeura, amestecand continuu. Dupa ce a ajuns la consistenta dorita, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Blatul se taie in doua pe orizontala. Se prepara un sirop din cca 200 ml apa si zahar dupa gust. Se insiropeaza un blat, se toarna crema de zmeura peste blat si se niveleaza. Peste zmeura se toarna crema de branza, se niveleaza si se aseaza celalalt blat. Se insiropeaza si acesta iar cu restul de frisca ramasa se unge blatul deasupra. Se da prajitura la rece inainte de a fi servita.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am taiat blatul putin si deasupra pentru a-l indrepta. Daca nu este nevoie nu trebuie taiat.

2

Optional se poate folosi gelatina in crema de branza.

3

Daca zmeura este zemoasa nu este nevoie sa adaugati apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mirela0911 1

12.08.2015, 21:30

Multumesc, Ruxy!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:42

la cat mai multe retete minunate

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata