Chec pufos cu cacao

de Andreea Baraboi in Prajituri, 29 Mar 2015 | 1365 vizualizari

 

O reteta usoara si desigur economica !

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pt 2 checuri
  • 10 oua medii
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao:

Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si mixam la viteza maxima a mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana obtinem o compozitie lucioasa si destul de tare .


Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de ulei si formam o maioneza care apoi in doua reprize o adaugam in spuma de albus amestecand cu spatula desigur cu miscari lente de sus in jos.


Faina o amestecam cu praful de copt .


Treptat adaugam faina si la fel cu spatula cu miscari lente de sus in jos incorporam faina in compozitie,


Intr-un bol amestecam cacao cu cele 6 linguri de apa.


Impartim compoztia in doua boluri de in una din ele amestecam cacao in compozitie,


In doua tavi de copt invelite cu hartie de copt pe fundul acestora si bordurile le-am uns cu ulei cu o lingura punem in mijlocul tavii o lingura din compoztia alba si peste aceasta o lingura din compoztia cu cacao si continuom asa pana terminam compozitia desigur trebuie sa va orientati sa va ajunga pt cele 2 tavi.


Se lasa la cuptor preincalzit pt circa 35-40 min la foc mic adica 160 grade


Se face proba cu scobitoarea .


Se lasa la racit si desigur se poate servi !


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Se poate decora cu zahar pudra pt cine vrea sa se indulceasca mai mult .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Baraboi 1

29.03.2015, 18:41

Multumesc

Rocsi 1

29.03.2015, 21:34

Un deliciu!

mirela0911 1

31.03.2015, 14:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos aromat