Chec pufos cu cacao

de Andreea Baraboi in Prajituri, 29 Mar 2015 | 7493 vizualizari

 

O reteta usoara si desigur economica !

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pt 2 checuri
  • 10 oua medii
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao:

Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se  formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si  mixam la  viteza maxima a  mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana  obtinem o compozitie lucioasa si  destul de tare .

Galbenusurile le amestecam cu  cele 8 linguri de ulei si  formam o maioneza care apoi in doua reprize o adaugam in  spuma de albus amestecand  cu spatula desigur cu miscari lente de sus in  jos.

Faina o amestecam cu praful de copt .

Treptat adaugam faina si  la fel cu spatula cu miscari lente de sus in jos  incorporam faina in compozitie,

Intr-un  bol amestecam cacao cu cele 6 linguri de apa.

Impartim compoztia in doua  boluri de in  una din ele  amestecam cacao in compozitie,

In  doua tavi de copt  invelite cu hartie de copt pe fundul acestora si bordurile le-am uns cu ulei  cu o lingura  punem in mijlocul tavii o lingura din compoztia alba si peste aceasta o lingura din compoztia cu cacao si continuom asa pana  terminam compozitia desigur trebuie sa va orientati sa  va ajunga pt cele 2 tavi.

Se lasa la cuptor preincalzit pt circa 35-40 min la foc mic adica 160 grade 

Se  face proba cu scobitoarea . 

Se lasa la racit si desigur se poate servi !

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate decora cu zahar pudra pt cine vrea sa se indulceasca mai mult .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 350 lei
1299.99 lei
949.99 lei

COMENTARII (18)

Andreea Baraboi 1

29.03.2015, 18:41

Multumesc

Rocsi 1

29.03.2015, 21:34

Un deliciu!

mirela0911 1

31.03.2015, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine fara framantare

ieri la 20:02

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra cu portocale