Chec pufos cu cacao

de Andreea Baraboi in Prajituri, 29 Mar 2015 | 3524 vizualizari

 

O reteta usoara si desigur economica !

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pt 2 checuri
  • 10 oua medii
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 praf copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao:

Separam albusul de galbenus si pe acesta il batem cu praful se sare pana ce se formeaza o spuma . Incorporam zaharul vanilat si mixam la viteza maxima a mixerului.Apoi lingura cu lingura incorporam zaharul pana obtinem o compozitie lucioasa si destul de tare .


Galbenusurile le amestecam cu cele 8 linguri de ulei si formam o maioneza care apoi in doua reprize o adaugam in spuma de albus amestecand cu spatula desigur cu miscari lente de sus in jos.


Faina o amestecam cu praful de copt .


Treptat adaugam faina si la fel cu spatula cu miscari lente de sus in jos incorporam faina in compozitie,


Intr-un bol amestecam cacao cu cele 6 linguri de apa.


Impartim compoztia in doua boluri de in una din ele amestecam cacao in compozitie,


In doua tavi de copt invelite cu hartie de copt pe fundul acestora si bordurile le-am uns cu ulei cu o lingura punem in mijlocul tavii o lingura din compoztia alba si peste aceasta o lingura din compoztia cu cacao si continuom asa pana terminam compozitia desigur trebuie sa va orientati sa va ajunga pt cele 2 tavi.


Se lasa la cuptor preincalzit pt circa 35-40 min la foc mic adica 160 grade


Se face proba cu scobitoarea .


Se lasa la racit si desigur se poate servi !


Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate decora cu zahar pudra pt cine vrea sa se indulceasca mai mult .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Baraboi 1

29.03.2015, 18:41

Multumesc

Rocsi 1

29.03.2015, 21:34

Un deliciu!

mirela0911 1

31.03.2015, 14:03

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Chec "Inima"