Chec pufos cu nuci

de susu in Prajituri, 26 Iul 2012 | 15757 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de chec dintre multe altele facute de mine, l-am facut de vreo doua ori, sursa practic in bucatarie, nr 2/2012, pg 72

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de tara
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani faina buna pentru cozonac
  • 10 linguri de lapte gras
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • esenta rom
  • cognac 1-2 linguri
  • 3 linguri cacao
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 pumni de nuci date putin la cuptor
  • stafide optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

Ouale se scot cu cateva ore inainte din frigider. Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri, coaja de lamaie si portocala si esenta de vanilie. Cognacul puteti sa-l adaugati in crema de cacao va iesi o nebunie sau hidratati stafidele in el. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si sare, se mixeaza mai intai la viteza mica cateva minute apoi la viteza mare.

Dupa ce am batut albusurile adaugam treptat zaharul si mixam dupa fiecare transa. Galbenusurile se bat spuma si apoi se adauga uleiul curgand treptat dupa care urmeaza laptele si mixam pana se face o maioneza . Punem in albusuri o parte de galbenusuri, o parte din faina cernuta si praful de copt stins. Amestecam cu lingura de lemn de jos in sus si apoi punem restul de galbenusuri si faina. Punem compozitia in tavi tapetate oprind putin aluat pe care il amestecam cu cacaoa si cognacul. Nuca prajita si taiata bucatele sau macinata se pune intre compozitii. Crema de cacaoa se pune deasupra si se amesteca cu furculita de jos in sus. Se da la cuptorul incalzit pentru 30-35 minute la foc mic.

TIPS-URI

1

Cel mai bine se separa cu mana, tinand galbenusul si eliberand albusul printre degete. Acest lucru se face deasupra unui castronel gol cu fiecare ou in parte ca sa fim siguri ca nu se strecoara albus din greseala si se varsa fiecare albus in castronul curat si uscat in care se vor bate albusurile.

2

-Pentru reusita albusurilor aceastea trebuie sa fie la temperatura camerei si mixate cu putin suc de lamaie. Mixerul si bolul trebuie sa fie curate si uscate.

3

-Tavile trebuiesc tapetate doar pe fund nu si pe margini pentru a lasa aluatul sa creasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec Sylvia