Chec pufos cu nuci

de Rocsi in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 11173 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta de chec la foarte multi bucatarasi asa ca l-am facut si eu. Este de o pufosenie rar intalnita si la fel de bun. L-am facut si s-a mancat imediat, mai ales ca am avut si musafiri. Vi-l recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 canita zahar (cana de 150 ml)
  • 1 canita faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • o mana miez de nuca
  • 1 lingura coaja de portocala confiata ( eu am de la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite miam miam cu ciocolata (asta daca aveti)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea.
Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitia de mai sus.

Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Cealalta jumatate o amestecam cu cacaoa si miam miam.

Turnam compozitia de cacao peste cea alba, iar deasupra punem miezul de nuca taiat bucati si coaja de portocala confiata.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si servim.
O sa mancati 2-3 felii si tot o sa mai vreti ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda