Chec "quatre-quarts" pentru Halloween

de Catalina L in Dulciuri, 30 Oct 2016 | 2738 vizualizari

 

Quatre -quarts (4 parti egale) este o prajitura clasica din regiunea Bretania- Franta.
De ce se numeste asa?
Pentru că este pur și simplu compusa din patru ingrediente în cantitați egale: un sfert de făină, un sfert de zahăr, un sfert de unt și un sfert de ouă.
O pueti apoi declina cu fructe, cu ciocolata....posibilitatile sunt nelimitatate.
 
Va prezint reteta clasica parfumata cu lamaie si decorata pentru Halloween?
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/chec-quatre-quarts-pentru-halloween.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 gr de zahar
  • 170 gr de faina
  • 170 gr de unt
  • 1 lamaie bio
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 3 linguri de fondant alb (daca nu aveti puteti face o glazura simpla din zahar pudra si un pic de suc de lamaie)
  • coloranti alimentari
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "quatre-quarts" pentru Halloween:

Incalziti cuptorul la 180 °C. 

Topiti untul la microunde.

In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul.

Incorporati untul topit si racit.

Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine.

Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie.

Varsati compozitia intr-o forma de chec unsa.

Am pastrat 4 linguri, am pus un pic de colorant negru si le-am depus peste compozitia precedenta in mijloc.

Dati la cuptor timp de 40 de minute.  

Scoateti din forma si lasati-l sa se raceasca pe un grill.

Incalziti la  bain marie fondantul, Cand devine moale si are o consistenta lucioasa turnati peste chec o parte din el.

Puteti colora restul de fondant ramas cu diverse culori si decora checul.

Lasati 30 de minute sa se usuce, taiati checul felii si serviti.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti fondant puteti face o glazura alba simpla din zahar pudra si un pic de suc de lamaie.

2

Cantariti 3 oua (fara coaja :))- apoi pregatiti aceeasi cantitate de faina, zahar , unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "quatre-quarts" pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac