Fursecuri fragede cu lamaie

de Ina in Dulciuri, 18 Dec 2014 | 2995 vizualizari

 

Am preluat reteta de pe blogul Timeei si chiar daca fursecurile ei au iesit mai frumoase si mai rotunjoare, eu sunt foarte multumita de rezultat : aroma minunata de lamaie, consistenta frageda , sfaramicioasa .
Multumesc, Timea! >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama cu unt ( mit Butter )
  • 180 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 450 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu lamaie:

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .


Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.


Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt si esenta de vanilie .


Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam


in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.


Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.


Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul este inca lipicios dupa ce-l scoatem din frigider, ne putem unge mainile cu putin ulei, pentru a forma bilutele mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:32

Ce imi mai plac

Krystyan Trendy 1

25.12.2014, 22:51

Delicioase

Ina 1

25.12.2014, 23:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire