Fursecuri fragede cu lamaie

de Ina in Dulciuri, 18 Dec 2014 | 2147 vizualizari

 

Am preluat reteta de pe blogul Timeei si chiar daca fursecurile ei au iesit mai frumoase si mai rotunjoare, eu sunt foarte multumita de rezultat : aroma minunata de lamaie, consistenta frageda , sfaramicioasa .
Multumesc, Timea! >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama cu unt ( mit Butter )
  • 180 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 450 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu lamaie:

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .


Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.


Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt si esenta de vanilie .


Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam


in tava tapetata cu hartie de copt.


Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.


Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.


Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul este inca lipicios dupa ce-l scoatem din frigider, ne putem unge mainile cu putin ulei, pentru a forma bilutele mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

20.12.2014, 23:32

Ce imi mai plac

Krystyan Trendy 1

25.12.2014, 22:51

Delicioase

Ina 1

25.12.2014, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, mac si caramel