Fursecuri fragede cu lamaie

de Ina in Dulciuri, 18 Dec 2014 | 1892 vizualizari

 

Am preluat reteta de pe blogul Timeei si chiar daca fursecurile ei au iesit mai frumoase si mai rotunjoare, eu sunt foarte multumita de rezultat : aroma minunata de lamaie, consistenta frageda , sfaramicioasa .
Multumesc, Timea! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama cu unt ( mit Butter )
  • 180 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 450 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu lamaie:

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul . 

Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.

Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina , praful de copt  si esenta de vanilie .

Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cateva ore , dupa care formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam

in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.

Lasam fursecurile sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si le putem servi.

Pot fi pastrate mai mult timp, in recipient metalic, inchis. 

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul este inca lipicios dupa ce-l scoatem din frigider, ne putem unge mainile cu putin ulei, pentru a forma bilutele mai usor.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu lamaie-0
Fursecuri fragede cu lamaie-1
Fursecuri fragede cu lamaie-2
Fursecuri fragede cu lamaie-3
Fursecuri fragede cu lamaie-4
Fursecuri fragede cu lamaie-5
Fursecuri fragede cu lamaie-6
Fursecuri fragede cu lamaie-7
Fursecuri fragede cu lamaie-8
Fursecuri fragede cu lamaie-9
Fursecuri fragede cu lamaie-10
Fursecuri fragede cu lamaie-11

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

20.12.2014, 23:32

Ce imi mai plac

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

25.12.2014, 22:51

Delicioase

Ina

Ina 1

25.12.2014, 23:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!