Chec rasturnat cu banane

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 24 Mar 2011 | 5608 vizualizari

 

Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).

 

INGREDIENTE

  • 4 banane normale (sau 3 gigantice, cum s-au nimerit la mine-n ograda)
  • 5 linguri de miere
  • 75 gr unt moale
  • 100 gr zahar alb fin
  • 175 gr faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 70 gr nuci pisate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rasturnat cu banane:

Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.

Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.

Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.

Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rasturnat cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dulceatadetrandafiri 1

24.03.2011, 15:39

Susu, poti gasi retetele din revista si pe site-ul lor. Poate nu exact aceleasi dar tot aia trebuie sa fie .

Anastasia, ograda era cu ghilimele, traiesc pe plaiuri mioritice

Ma bucur ca va place si copia, nu doar originalul

MIUTA 1

25.03.2011, 01:17

LUK 1

25.03.2011, 11:02

superb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru