Chec rotund aromat

de Gherca Daniela in Prajituri, 19 Iul 2014 | 3272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 50 gr unt
  • zeama de la 1 lamaie si jumatate
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 50 g cirese fara samburi (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rotund aromat:

Separam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie.


Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai mixam putin; adaugam si untul topit si racit si la final faina cu praful de copt.


Punem compozitia intr-o tava, eu am pus in tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt, si pe urma am pus ciresele taiate bucati mai mici.


Bagam la cuptor si facem testul cu scobitoarea.


Eu am pus deasupra si o glazura din 1 lingura de zahar si zeama de la o jumatate de lamaie pentru un plus de aroma.


Simplu si numai bun pentru cafeluta de dimineata.

 

TIPS-URI

1

Se poate portiona dupa cum doriti, insiropata, cu creme sau frisca.

2

Eu am preferat simplu, pentru ai savura aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rotund aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

iri_iri 1

19.07.2014, 23:24

Rocsi 1

20.07.2014, 12:07

Cat de bun este acest pufos!

Gherca Daniela 1

20.07.2014, 16:57

Multu Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune