Chec Surpriza

de Panacris in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 4093 vizualizari

 

Dr Oetker, m-a provocat la joacă, am zis daaa, de ce nu. Așa că m-am apucat de prăjituri. ‪#‎prajituridroetker 
La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă.http://lauradin.blogspot.ro/2016/04/cheesecake-cu-vanilie-si-caramel-copt.html
Un preparat simplu teoretic un pic cam complicată ansamblarea, dar a doua oară sigur va fi mult mai aspectuos.
 Gata cu vorba, hai la treabă! ("Retete de Pasti")

 

INGREDIENTE

  • Ouă 7 bucăți,
  • Sare de mare 1 praf,
  • Oțet din mere și miere ½ linguriță,
  • Zahăr tos 7 linguri,
  • Făină albă de grâu 7 linguri,
  • Zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
  • Pudră de cacao Dr. Oetker 50 g,
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic.
  • Extra: Formă de decupat prăjituri, iepuraș.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Surpriza:

Albușurile separate de gălbenuș, se bat energic într-un vas înalt cu un praf de sare și oțetul până ce se obține o spumă fermă. Apoi se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, amestecându-se până ce se obține o supă lucioasă omogenă. În spuma de albușuri se adaugă rând pe rând gălbenușurile, amestecîndu-se ușor până ce se înglobează. Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecându-se cu mișcări circulare de jos în sus ușor, ca să nu se lase crema de ouă.

Într-o tava întinsă, 24/30, tapetată cu foaie de pergament, se adaugă un strat de cca. 2 cm din pandișpanul obținut, se nivelează și se dă  la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 170 grade, adică foc mediu. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasă la răcit pe un grătar.

Între timp în restul de aluat se adugă pudra de cacao și se amesetecă ușor până ce se omogenizează.

După ce s-a răcit pandispanul din ouă, se taie forme de iepuras. 

Se pregătește o tavă de chec normală, se tapetează cu foaie de pergament, apoi se toarnă strat subțire din pandișpanul de cacao.

 Iepurașii din pandișpan, se așează peste stratul de cacao, unul lângă altul, în picioare, pe toată lungimea tăvii de chec. Peste ei se toarnă aluatul de cacao, ideal ar fi să-i acopere cu totul, apoi să dă checul la copt cca. 15 minute la 180 grade. 

După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasă la răcit.

Între tip se prepară glazura de cacao, de data asta am folosit glazură de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfăcut, cca. 1 minut la topit în cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura călduță peste checul răcorit.

După ce se întărește, se taie felii și servește alături de o cană cu lapte, ceai sau de ce nu un pahar de vin.

 

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

educamundi 1

27.04.2016, 22:10

"La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, ce s-a și apucat de treabă."
CORECT:
La rândul meu am provocat și am dat leapșa Laurei Maria Din, CARE s-a și apucat de treabă.
A dispărut cuvântul "CARE" din dicționar? Pentru că din vocabular, DA!
Este o observație CARE nu se adresează nimănui în particular! Este un obicei extins de a folosi CE în loc de CARE și pe CARE majoritatea românilor și l-au însușit! Cum nu cunosc CARE este motivul pentru CARE se folosește CE în loc de CARE, dacă cineva ar putea să mă lămurească...
Mulțumesc pentru rețetă, o voi face!

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:18

Splendid Cristinica!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:30

Cat de fain arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si stafide