Chec turta dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 392 vizualizari

 

Are gustul si mirosul turtei dulci, iar daca il inchideti ermetic intr-un recipient cateva zile, va capata si textura lipicioasa caracteristica...e un deliciu!
Ca la bucatarasi acasa...
 

 

INGREDIENTE

  • 280 gr. faina
  • 1 lingurita si jumatate de ghimbir macinat ( pudra uscata)
  • 1 plic praf de copt
  • 150 gr. zahar brun
  • 5 linguri sirop de artar ( il puteti inlocui cu 100 ml sirop de porumb)
  • vanilie
  • un praf de anason
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf bun se cuisoare macinate
  • coaja de la o portocala( BI)
  • un praf de sare
  • 125 gr. unt ( gras.82%)
  • 200 ml lapte
  • un ou usor batut
  • 50 gr. coaja de portocala confiata( sau ghimbir dacava place, sau ambele)
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec turta dulce:

Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte.


Se cerne faina, apoi se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul, cuisoarele, se face o gaura in mijloc, se adauga untul topit, apoi laptele, oul si se amesteca, se pune coaja de portocala confiata (sau ghimbirul) si la final, cacaua.


Se tapeteaza o forma de chec cu pergament, se toarna aluatul si se coace checul pana ce trece testul scobitorii ( in jur de 45 , sau 50 de minute).


Cand este gata, se scoate pe un gratar sa se raceasca.


Va invit la desert delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

29.01.2017, 12:18

Multumesc!

oanapl 1

30.01.2017, 12:44

Delicios!

RuxyRux 1

30.01.2017, 23:35

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat (by ina)