Chec umed cu cirese

de simona72 in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1645 vizualizari

 

Un chec deosebit de bun, exact asa cum il descrie bucatarasa de la care am luat reteta,gabrielacuisine....ea la facut cu capsuni, dar eu aveam cirese asa ca le-am inlocuit. Il recomand cu mare drag, reusita este sigura....multumesc Gabriela!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 375 gr faina
  • esenta de rom
  • 300 gr cirese fara simburi
  • pt decor:
  • cirese cu codita
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu cirese:

Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rind ouale mixind in tot acest timp, adaugam zeama de lamaie, iaurtul, romul, coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, punem aproape jumatate din cantitatea de faina peste cea cu unt ,iar in tot acest timp mixam. Ultima parte de faina se adauga alternind cu laptele. Compozitia am pus-o intr-o tava de chec de silicon, am amestecat ciresele fara simburi cu o lingura de faina si le-am pus peste chec. Am dat tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 60 minute, iar cind a fost gata l-am mai lasat in cuptorul stins 10-15 minute.


Am lasat checul sa se raceasca (peste noapte in cazul meu) si l-am scos din forma. L-am ornat cu cirese cu codite, ciresele date prin zahar pudra.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

ionela2682 1

17.06.2013, 11:57

diaconta 1

17.06.2013, 14:06

imi place mult genul asta de chec

Sim0na 1

17.06.2013, 14:54

delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese