Chec umed cu cirese

de simona72 in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3459 vizualizari

 

Un chec deosebit de bun, exact asa cum il descrie bucatarasa de la care am luat reteta,gabrielacuisine....ea la facut cu capsuni, dar eu aveam cirese asa ca le-am inlocuit. Il recomand cu mare drag, reusita este sigura....multumesc Gabriela!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 50 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 375 gr faina
  • esenta de rom
  • 300 gr cirese fara simburi
  • pt decor:
  • cirese cu codita
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu cirese:

Mixam untul cu zaharul, adaugam pe rind ouale mixind in tot acest timp, adaugam zeama de lamaie, iaurtul, romul, coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt, punem aproape jumatate din cantitatea de faina peste cea cu unt ,iar in tot acest timp mixam. Ultima parte de faina se adauga alternind cu laptele. Compozitia am pus-o intr-o tava de chec de silicon, am amestecat ciresele fara simburi cu o lingura de faina si le-am pus peste chec. Am dat tava la cuptorul incins la 160-170 grade pt 60 minute, iar cind a fost gata l-am mai lasat in cuptorul stins 10-15 minute.

Am lasat checul sa se raceasca (peste noapte in cazul meu) si l-am scos din forma. L-am ornat cu cirese cu codite, ciresele date prin zahar pudra.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese