Chec zebra

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Feb 2012 | 2724 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am vazut-o la Miremirc,am incercat-o,mi-a placut si a ramas printre preferatele mele...Multumesc Miremirc:*

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt moale
  • 300 g zahar
  • 360 g faina
  • 6 oua
  • 60 g cacao
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Untul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.Compozitia astfel obtinuta se imparte in 2 parti egale.O parte o amestecam cu cacao.

Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si ulei.Asezam compozitia astfel:folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba,o lingura din compozitia maro,una peste alta pana terminam.

Dam tava la cuptor si coacem pentru 30-35 de minute.Dupa ce s-a racit il putem glazura cu ciocolata sau putem presara zahar pudra deasupra.Se serveste simplu sau cu o cana de lapte sau ceai.

 

TIPS-URI

1

Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor.

2

Vasul in care s-a copt checul are diametrul de 24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

20.02.2012, 15:33

multumesc Lia

irena 1

22.02.2012, 18:06

Angelina_Elena 1

22.02.2012, 18:39

Irena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pollo Vesuvio

Pollo Vesuvio

ieri la 23:50

Salata orientala

de ancutsa 5

Salata orientala

ieri la 22:30

Tarta cu dulceata si piersici din compot

de Rux 9

Tarta cu dulceata...

ieri la 22:17

Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

de katty 5

Tort cu blat de...

ieri la 21:54