Chec zebra

de lilik in Prajituri, 20 Aug 2012 | 7654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 375 gr faina
  • 125 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri cacao
  • 125 ml lapte caldut
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Separam albusurile de galbenusuri,apoi mixam albusurile cu 150 gr zahar si un praf de sare, ca pentru bezele.

Separat mixam si galbenusurile cu 150 gr zahar pana se fac precum o crema,apoi adaugam treptat laptele caldut si uleiul .Adaugam apoi faina si praful de copt,amestecam si la sfarsit incorporam bezeaua.

Compozitia obtinuta o impartimin 2:

o parte o amestecam cu zaharul vanilat si cealalta o amestecam cu cacao.

Luam tava care ne place,o ungem si tapetam cu faina si ne apucam sa creem efectul "zebra":

cu 1 polonic luam din compozitia alba si o punem la centrul tavii si cu alt polonic luam din cea cu cacao si o punem in centrul celei albe si tot asa pana terminam ambele compozitii.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 40-45 de minute(valabil testul cu scobitoarea),apoi lasam 10 minute in cuptorul stins.

TIPS-URI

1

se poate folosi o lingura in locul polonicului,dar se pierde mai mult timp asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat