Check cu mere

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 3821 vizualizari

 

Din albusurile ramase de la diferite prajituri sau maioneza se poate face un check delicios. Eu am facut acest check cu mere si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 8 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g samburi de nuca
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Check cu mere:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza inca 5-6 minute. Se pune apoi uleiul si se amesteca cu o lingura de lemn. Se cerne faina peste care se pune si praful de copt si se amesteca usor. Se adauga merele curatate, taiate cubulete si amestecate cu scortisoara si zaharul vanilat si se omogenizeaza compozitia. Se imparte compozitia in doua si se pune in 2 tavi de check tapetate cu hartie de copt. Se pun samburii de nuca pe deasupra si se coc la foc mare pentru 10 minute si apoi la foc mediu pentru 25-30 de minute. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in forme. Se scot checkurile din tavi, se taie feli si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Check cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

23.05.2011, 21:27

buunn

Cris2711 1

24.05.2011, 18:23

Vai cat de bun poate fi ,arata de-a dreptul delicios

lilik 1

26.05.2011, 00:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere si nuca