Checuri sărate

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 2318 vizualizari

 

A se constata că eu le-am amestecat pe toate şi am făcut un singur chec, mai adaugând foi de ceapă, de usturoi, rucola etc.A ieşit bun, dar, dacă nu vă e lene, să le faceţi separat.
Dacă aveţi imaginaţie şi îndemânare, creaţi din ce aveţi prin frigider checul personal. La mine, acţiunea s-a numit: Ia să golim frigiderul!
Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • 1.Chec cu măsline, roşii uscate şi parmezan
  • •250 g de făină
  • •1/2 plic de praf de copt
  • •3 ouă mari
  • •120 ml de ulei
  • •120 ml de lapte
  • •2 căţei de usturoi
  • •15 măsline
  • •Vreo 15 roşii uscate
  • •80 g de caşcaval ras
  • •40 g de parmezan ras
  • •Sare
  • •piper
  • 2.Chec cu peşte afumat şi măsline
  • •150 g de peşte afumat
  • •3 ouă
  • •75 g de făină
  • •200 ml de lapte
  • •100 g de caşcaval ras
  • •50 ml de ulei
  • •1 pumn de măsline verzi fără sâmburi
  • •1 linguriţă de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Checuri sărate:

1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare. Încorporează usor în preparat. Adaugă legumele şi brânzeturile, amestecă bine. Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la 200°C, termostat 6-7, timp de 45 de minute. Lasă la răcit.


2.Taie felii măslinele şi peştele. Într-un castron amestecă toate ingredientele: peşte, făină, praf de copt, ouă lapte, caşcaval,ulei, măsline . Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la 200°C, termostat 6-7, timp de 20 de minute. Decorează cu roşii mici şi salată.

 

TIPS-URI

1

Roşiile uscate le-am făcut eu anul trecut. Puteti înlocui cu roşii proaspete, dar fără suc. Eu am pus şi o lingura de ketchup.

2

am pus si 2 castraveciori acri ca erau prin zona si un kapia murat. Cum ziceam, ce zace prin bucătărie, cămară, frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Checuri sărate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sim0na 1

26.05.2012, 15:10

bun, bun!!

mirela0911 1

26.05.2012, 19:07

bun, imi place!

Lau 1

26.05.2012, 19:07

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32