Cheesecacke de portocale

de papabundetot in Prajituri, 30 Noi 2014 | 1306 vizualizari

 

Cheesecacke cu portocale nu am in colectia de cheesecacke-uri pe care am dezvoltat-o in acest an,asa ca fiind si cu un pas in decembrie,luna Craciunului si al mirosului de portocale,m-am gandit ca ar fi foarte potrivit sa il fac.Am profitat de aceasta ocazie si pentru a schimba putin tehnica folosita la blatul de biscuiti care pana acum era doar bagat la frigider dupa amestecare,asa ca sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat::
  • 250 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • suc de portocale
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 5 portocale mari
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • anason macinat
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 250 gr frisca
  • 4 foi de gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecacke de portocale:

Am rupt biscuitii in bucati si apoi i-am maruntit bine la robot,amestecandu-i cu untul.Dupa ce au fost bine sfaranati,i-am asezat in forma de tort,aranjand blatul sa fie cat de cat uniform,am turnat putin suc de portocale proaspat stors si am dat forma la cuptor pentru 10 minunte.


Am curatat portocalele de coaja si pielite,am taiat cu atentie doar pulpa,am adaugat peste ea zahar brun,seminte de vanilie,putin anason si am pus totul la foc pentru a obtine o dulceata.Dupa ce portocalele au fiert,am ales cateva bucatele de pulpa pentru a le aseza deasupra,iar restul le-am bagat la blender,fierbinti impreuna cu gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,am amestecat bine pana am obtinut un piure de portocale,apoi am mutat totul intr-un castron.Am adaugat peste piure 500 gr ricotta,am mixat bine si am dat crema deoparte pana am batut frisca.Odata batuta se frisca,am incorporat-o usor cu ajutorul unei spatule peste ricotta cu portocale,apoi am pus crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti,racit intre timp.


Deasupra am decorat cu cateva bucati de portocala si am dat la frigider pentru aproximativ 3 ore pana cand gelatina si-a facut treaba.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecacke de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

30.11.2014, 23:58

anca_rm 1

02.12.2014, 09:00

dantes 1

02.12.2014, 09:08

Delicios1

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu branza