Rulada cu crema de ciocolata

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2012 | 9742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blatul de rulada
  • 5 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 5 linguri mari cu faina,
  • o lingurita cacao
  • crema 
  • 400ml lapte,
  • 2 oua,
  • 4 linguri de faina,
  • 10 linguri zahar
  • 100g ciocolata,
  • 100g unt ,
  • 200ml frisca,
  • rom sau vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul. In spuma densa ce am obtinut-o incorporam galbenusurile, apoi faina. Intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacaua. Luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita pentru cuptor, cu distanta de 3cm intre ele. Cu ajutorul unei scobitori formam stelute....se pot face si cu posul.


Bagam tava in cuptor pentru 5 minute pana vedem ca s-au copt usor la suprafata. Turnam usor compozitia de blat, nivelam cu atentie sa nu deranjam stelutele


Scoatem blatul copt din cuptor, il rastunam pe un servet si il rulam. Il lasam sa se raceasca, apoi cu grija il desfacem si il umplem cu crema.


Crema: dizolvam faina in putin lapte rece, adaugam zaharul si ouale, punem si restul de lapte fierbinte si fierbem crema la foc mic. Cand s-a ingrosat adaugam ciocolata bucatele, punem si vanilia sau romul. Crema o lasam la racit si apoi o mixam cu untul si o amestecam cu frisca mixata impreuna cu un intaritor de frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Teo 1

03.04.2012, 21:16

La multi ani, Diana! frunoasa rulada!

georgiana24 1

25.01.2013, 15:19

foarte buna aceasta rulada am incercato si a iesit super atat la aspect cat si la gust

babi5 1

06.08.2013, 23:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150