Prajitura Valurile Dunarii

de LUK in Prajituri, 10 Iun 2012 | 7752 vizualizari

 

Mi a placut aceasta prajitura cand am vazut-o la Postavaru(Anca) si am facut o si eu dar am modificat crema si blatul pastrind insa ideea asamblarii.E buna buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 420 gr faina
  • 5 oua
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lapte(+2-3linguri de lapte suplimentar)
  • 50 gr ciocolata
  • 250 gr zahar
  • 1 compot mare de visine fara samburi
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic esenta Finesse de vanilie (dr Oetker)
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr amidon
  • 700 ml lapte
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 50 ml sirop din compotul de visine
  • o lingura de margarina/unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

 Punem visinele la scurs pastrind 50ml din siropul din compot.Preincalzim cuptorul la 150 de grade.

Mixam foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi uleiul,mixam, punem 100ml lapte,mixam.Amestecam faina cu praful de copt si o incoporam bine(eu am folosit mixerul)in compozitia de mai sus.

Ungem tava cu putin unt si turnam o parte din compozitie.Topim ciocolata impreuna cu laptele ramas,luam de pe foc,amestecam cu 2-3 linguri de lapte rece si apoi incorporam in compozitia alba ramasa .

Punem si compozitia maro in tava peste cea alba si aranjam visinele.Coacem cca 40 min.

Intre timp pregatim crema.Punem 500ml lapte pe foc impreuna cu 100 gr zahar,sa fiarba.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu amidonul si restul de lapte.Laptele turnati l treptat pentru a nu se face cocoloase.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugati plicul de esenta si galbenusurile amestecand mereu.In cca 10 min crema va avea consistenta unei budinci.Luati deoparte.BAteti bine albusurile cu restul de zahar si amestecati le apoi cu mixerul in budinca (budinca nu trebe sa o raciti inainte de a pune albusurile).

Intindeti crema de vanilie deasupra prajiturii.Preparati glazura:

Topiti la foc mic(sau pe baie de abur) ciocolata rupta bucatele impreuna cu siropul si margarina.Omogenizati bine ingredientele si apoi turnati peste crema de vanilie.

Cu furculita trasati "valuri" pe glazura.Pastrati la frigider cam o ora apoi puteti servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

adasev12 1

27.06.2012, 15:51

tare m-as delecta si eu cu o bucatica...

LUK 1

27.06.2012, 15:51

multumesc pentru urari!

mirela0911 1

27.06.2012, 21:22

La multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!