Cheesecake

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2012 | 1807 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe site-ul http://mayas-esprit.blogspot.ro:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci(sau crema de branza)
  • 100 ml frisca lichida(daca folositi crema de branza nu trebuie sa puneti frisca)
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • coaja rasa de lamaie(optional)
  • un pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Aluat:


Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.


Umplutura:


Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga frisca lichida apoi mixam bine cu blenderul. In alt vas mixam spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Peste ouale mixate cu zahar si coaja de lamaie se aduga branza si se continua mixarea. Se adauga amidonul si zaharul vanilat si se omogenizeaza.


Aluatul rece se pune intre 2 bucati de hartie de copt si se intinde in forma rotunda.


Tapetam o tava cu hartie de copt si unt, apoi punem aluatul si nivelam marginile.


Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5-10 minute la cuptorul preinalzit la 200°C pana se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor si se toarna umplutura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce din nou in cuptor pentru 20 minute tot la 200°C , descoperim apoi tava si coboram temperatura la 170°C si mai lasam inca 30 de minute pana se rumeneste deasupra.


Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste cu fructe, simpla, cu topping de fructe sau pudrata cu zahar.


Va doresc pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

17.06.2012, 17:42

Aziz,Andreea

laura_n 1

17.06.2012, 21:52

o deliciosenie

Angelina_Elena 1

17.06.2012, 23:39

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de ciocolata, la rece