Cheesecake

de elucubratiiculinare in Prajituri, 1 Mai 2013 | 1252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • o lingură zahăr pudră,
  • o linguriță esență vanilie,
  • un praf de sare
  • 400 g brânză de vaci,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri smântână grasă,
  • o linguriță esență vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Într-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de vanilie și frământăm în continuare. Răsturnăm aluatul pe o suprafață plată și frământăm până se leagă bine. Aluatul se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 minute.

Între timp punem brânza într-un castron, adăugăm zahărul și untul. Se amestecă totul cu mixerul până devine spumă. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul, apoi esența de vanilie și smântâna grasă. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă.

Se scoate aluatul din frigider, se întinde bine într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Peste aluat punem compoziția de brânză.

Se dă la cuptor la 180 grade pentru 40-50 minute. Este gata când s-a rumenit ușor. Servim rece cu sirop de fructe sau dulceața preferată.

Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lau 1

01.05.2013, 23:09

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:53

mena29 1

02.05.2013, 10:19

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
New York cheesecake cu afine