Prajitura cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Sep 2012 | 3435 vizualizari

 

Desi prezentarea nu este prea reusita, va asigur ca prajitura este mai mult decat delicioasa...blaturile insiropate si crema fina de lamaie au transformat-o intr-o prajitura fantastica!...pentru blaturile de cacao m-am inspirat de la Miha (reteta "Sandwich cu Mascarpone"), multumesc draga mea!

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:
  • 115 g faina
  • 75 g zahar
  • 3 oua
  • 1 si 1/2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Pandispan:
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • cateva picaturi colorant alimentar galben(optional)
Crema de lamaie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 8 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 200 g unt
  • 1 lingura zahar praf
Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
Glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blat de cacao:


Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul.


Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de jos in sus.


La final adaugam cacaoa.


Impartim compozitia in 3 partie egale si coacem 3 foi in tava de chec tapetata cu hartie de copt si putin ulei timp de 15 minute.


Pandispan:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma teapana.


Adaugam apoi galbenusurile, apa, faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar.


Impartim compozitia in 2 partie egale si coacem 2 foi in tava de chec tapetata cu hartie de copt si putin ulei timp de 15 minute.


Crema:


Intr-un ibric se pune 450 ml laptele la fiert.


Intr-un castron amestecam amidonul cu zaharul si 50 ml lapte.


Cand laptele incepe sa fiarba dam inbricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta, apoi punem din nou la fiert si amestecam continuu pana cand crema sa ingrosat.


Luam de pe foc si adaugam coaja rasa si zeama de lamaie.


Omogenizam si lasam crema sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit, frecam untul spuma cu zaharul praf si adaugam treptat crema rece.


Siropul:


Intr-un ibric punem zaharul si apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul sa topit.


La sfarsit adaugam esenta de rom.


Glazura de ciocolata:


Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida pe baie de abur.


Asamblare:


Impartim crema in 4 parti egale.


Pe o tava/platou dreptunghiular asamblam prajitura: punem un blat de cacao, sirop, crema, pandispan, sirop, crema, blat de cacao, sirop, crema, pandispan, sirop, crema, blat de cacao, sirop.


Dupa ce am terminat de asamblat, glazuram prajitura apoi o dam la frigider pentru cel putin 3 ore.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:19

buna ,buna

Angelina_Elena 1

13.09.2012, 12:17

multumesc Mamaie!

LadyCrs 1

15.10.2012, 17:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada