Cheesecake

de alldayspice in Prajituri, 7 Oct 2014 | 1030 vizualizari

 

Un cheesecake simplu si delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua medii,
  • 80 g zahar pudra,
  • 100 g biscuiti,
  • 30 g miez de nuca,
  • 70 g unt, semintele de la o pastaie de vanilie,
  • scortisoara,
  • coaja de la 1/2 lamaie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 lingura amidon.
  • 120 ml frisca lichida
  • 1 lingura de miere
  • 80 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Am maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute.



Intr-un bol am pus branza, zaharul, ouale, vanilia, scortisoara, coaja de lamaie, am omogenizat dupa care am turnat frisca lichida si amidonul. Se amesteca bine de tot se toarna amestecul in forma si se pune la copt, la bain marie cum am spus si mai su,s cca 1h si 30 minute la 180 C. Acum depinde de fiecare cuptor in parte si de diminesiunile tavii folosite.


Bain marie = punem tava cu cheesecake intr-o tava mai inalta si turnam apa clocotita pana pe la mijlocul formei.



Se lasa la racit, de preferat, pana a doua zi si se orneaza cu ciocolata (120 ml frisca lichida se aduce la pctul de fierbere dupa care se adauga 1 lingura de miere si 80 g ciocolata neagra. Se lasa 1-2 minute dupa care se omogenizeaza).


Cheesecake-ul se pune pe un gratar si se toarna ciocolata exact pe centrul acestuia. Se va observa ca aceasta tinde spre margini si va acoperi intreg cheesecake-ul.


Servit alaturi de capsune sau orice alt fel de fruct e minunat de bun.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

07.10.2014, 21:11

Mmm, ce bun!

dantes 1

08.10.2014, 07:01

Delicios!

Raluca57 1

08.10.2014, 08:10

Super!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake OREO