Cheesecake

de noiinbucatarie in Prajituri, 22 Apr 2016 | 1072 vizualizari

 

Cu mascarpone si nuci caramelizate este delicios. Pentru realizarea retetei m-am inspirat de aici - http://www.enjoy-dessert.com/2014/10/cheesecake-cu-nuci-caramelizate.html , iar reteta am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/cheesecake-cu-mascarpone-si-nuci-caramelizate/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 400 g biscuiti
    • 120 g unt
    • 50 g nuci
    Ingrediente crema:
    • 250 g mascarpone
    • 400 g branza
    • 350 g smantana
    • 3 oua
    • 200 g zahar
    Ingrediente glazura:
    • 100 g nuci
    • 125 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam biscuitii pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 160 de grade.


Intre timp pregatim crema: mixam branza rasa imprena cu smatana si mascarpone. Adaugam ouale unul cate unul si zaharul si mixam bine.


Turnam aceasta compozitie peste biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 1 ora tot la 160 de grade.


Lasam la racit in cuptor.


Trecem la pregatirea krantz-ului: caramelizam zaharul la foc mic si cand este complet topit adaugam nuca maruntita si amestecam. Luam de pe fac si repede cu lingura punem caramelul pe un tocator si il lasam sa se raceasca complet.


Cand este complet racit, il acoperim cu folie alimentara si cu ajutorul unui ciocanel pentru fragezit carnea, tocam bine kranz-ul. Il punem peste ceesecake si dam la rece pentru 3-4 ore.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti pune un strat mai subtire de krantz.

2

Puteti adauga si diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

marcela1979 1

24.04.2016, 11:26

Gherca Daniela 1

25.04.2016, 17:57

foarte bun!

Camelya 1

12.05.2016, 11:57

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Classic Cheesecake