Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate

de hashul in Prajituri, 21 Apr 2013 | 4190 vizualizari

 

Foarte simplu de facut si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 250 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 50 gr zahar brun
  • Pentru umplutura de branza:
  • branza dulce 700 gr - grasime de la 24 in sus :) (puteti pune si mai multa , max 1 kg)
  • zahar - 250 gr
  • faina - 3 linguri
  • oua intregi - 4 buc
  • frisca lichida - 80 ml
  • coaja de la 1 lamaie
  • o lingurita esenta vanilie
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • Pentru ornare :
  • 2 banane
  • 100 gr zahar brun
  • un baton scortisoara
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate:

Unge cu unt o tava rotunda cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm.


Pentru blat zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie impreuna cu untul si zaharul. Acest amestec il puneti in forma rotunda si apasati bine cu o lingura si ridicati si pe argini vreo 2-3 cm. Puneti la frigider pana pregatiti umplutura.


Mixati la viteza mica branza impreuna cu zaharul si faina maxim 2 min. Adaugati pe rand cate un ou si mixati cate max 30 de secunde la fiecare pana obtineti o crema. Adaugati frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Mai mixati un minut si gata.


Puneti umplutura in tava scoasa de la frigider. Cuptorul il preincalziti la 170 de grade.


Lasati tava la temperatura de 170 de grade vreo 20 de min si apoi reduceti la 140 de grade si mai lasati vreo 30-35 min.


Tarta este gata cand branza este tare la atingere si cand o miscati ea trebuie sa se miste ca un jeleu.


Tarta poate fi ornata ori cu dulceata de zmeura, de afine , eu am facut rapid niste banane caramelizate.


Sa o consumati obligatoriu dupa ceteva ore pastrata la frigider. Daca rezistati...


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti sa faceti rapid si un sos de fructe de padure proaspete sau congelate cu apa, zahar si un strop de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu blat de biscuiti si banane caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

simona72 1

21.04.2013, 19:22

ce bine a iesit!!!

Rocsi 1

21.04.2013, 20:45

Foarte bun!

Bunica 1

21.04.2013, 21:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu banane