Prajitura Fanta

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 4672 vizualizari

 

O prajiturica usoara, buna si rapida

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie -cca 1 lingurita
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 600 g branza de vaci - eu am folosit Dr. Oetker
  • 200g unt
  • 180 g zahar pudra vanilat
  • putina coaja de lamie

Pentru glazura:

  • 850 ml Fanta - eu am folosit Granini
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire.

Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus.

Ser pune in tava tapetata cu hartie de copt - tava de 30x40 cm, pt cca 30 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa sa se raceasca.

Crema: frecam untul spuma cu zaharul, apoi adaugam branza si coaja de lamaie si o punem peste blatul racit repartizand uniform pe toata suprafata.

Glazura: praful de budinca il amestecam cu 5 linguri de zahar si cu cateva linguri de suc pana de subtiaza;restul de suc il punem la incalzit;cand incepe sa fiarba, adaugam praful de budinca si ametecam energic pana se ingroasa.Punem deasura o folie ca sa nu se formeze crusta si lasam sa re racoreasca putin.

Intindem budinca pe toata suprafata prajiturii si o lasa peste noapte sa se intareasca.

O portionam dupa plac si o servim cu pofta :)

TIPS-URI

1

Pe platoul prezentat, prajitura Fanta este in compania lui Brownie Cappuccino

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

20.02.2014, 21:29

O prajitura ce imi place mult

Teo 1

20.02.2014, 21:37

bravo,junior!

claudiaO 1

21.02.2014, 09:03

multumesc de incurajari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava cu nuca

de RODIMUR 8

ieri la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 1

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta