Prajitura Fanta

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 2895 vizualizari

 

O prajiturica usoara, buna si rapida

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie -cca 1 lingurita
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 600 g branza de vaci - eu am folosit Dr. Oetker
  • 200g unt
  • 180 g zahar pudra vanilat
  • putina coaja de lamie

Pentru glazura:

  • 850 ml Fanta - eu am folosit Granini
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.


Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire.


Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus.


Ser pune in tava tapetata cu hartie de copt - tava de 30x40 cm, pt cca 30 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa sa se raceasca.


Crema: frecam untul spuma cu zaharul, apoi adaugam branza si coaja de lamaie si o punem peste blatul racit repartizand uniform pe toata suprafata.


Glazura: praful de budinca il amestecam cu 5 linguri de zahar si cu cateva linguri de suc pana de subtiaza;restul de suc il punem la incalzit;cand incepe sa fiarba, adaugam praful de budinca si ametecam energic pana se ingroasa.Punem deasura o folie ca sa nu se formeze crusta si lasam sa re racoreasca putin.


Intindem budinca pe toata suprafata prajiturii si o lasa peste noapte sa se intareasca.


O portionam dupa plac si o servim cu pofta :)

 

TIPS-URI

1

Pe platoul prezentat, prajitura Fanta este in compania lui Brownie Cappuccino

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

20.02.2014, 21:29

O prajitura ce imi place mult

Teo 1

20.02.2014, 21:37

bravo,junior!

claudiaO 1

21.02.2014, 09:03

multumesc de incurajari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta