Cheesecake cu capsune

de Poliana in Prajituri, 11 Iun 2012 | 2151 vizualizari

 

...sau prajitura cu branza si capsune :). O alta reteta delicioasa cu capsunele, dar va anunt ca mai urmeaza cateva, asa ca ar fi bine sa va faceti provizii de capsune la congelator. Ca-mi place cheeecake-ul v-am mai spus, nu? Ca-mi plac capsunele...nu cred ca e prea greu sa va dati seama :) Pozele spun totul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente crusta
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • Ingrediente umplutura
  • 800 gr branza de vaci
  • 400 gr smantana
  • 200 gr capsune proaspete
  • 200 gr zahar + o lingura
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente decor
  • 125 gr mascarpone
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 30 gr zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsune:

Pregatim crusta. Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt, incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Amestecul de biscuiti il turnam in tava, apasam bine cu lingura. De data aceasta biscuitii ii lasam doar la baza tavii, nu ii ridicam pe margine. Dam tava la cuptor pentru 10 minute. Asta ajuta ca baza sa nu fie prea moale cand umplutura este mai lichida. Lucru testat! ;) Cat timp se coace baza in cuptor, ne apucam de umplutura. Incepem cu capsunele...


Cantarim 200 de grame din minunatiile astea. Restul le papam asa, sau le punem bine pentru alte retete ;)


Spalam bine capsunele, le lasam la scurs sau le punem pe servetele absorbante. Le taiem in jumatati, si le punem intr-o oala pe foc, adaugam o lingura de zahar si una de apa. Lasam sa fiarba pana ce compozitia a ajuns la jumatate din volumul initial. Lasam la racit.


Branza si smantana se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o crema omogena, aproape ca si crema de branza din magazin ;)


Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pana la omogenizarea completa. Adaugam ouale, cate unul pe rand, ca sa nu fie cu suparare, si mixam aproximativ 1 minut dupa fiecare adaugare. Adaugam esenta de vanilie si sarea, iar apoi incorporam dulceata de capsune. Turnam compozita peste baza de biscuiti si punem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru o ora.


Cand e gata, mijlocul e putin maroniu, oprim focul si lasam se e odihneasca la temperatura camerei pentru 2 ore, timp in care ne gasim altceva de lucru...ca sa putem rezista tentatiei de a ne rasfata cu acest deliciu.


Punem cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore...si apoi ne pregatim de ornare.


Mixam mascarpone cateva minute pana devine cremos. Separat mixam frisca un minut la viteza mare, apoi adaugam zaharul si mai mixam pana cand frisca devine pufoasa. In acest moment incorporam macarpone, si omogenizam usor cu mixerul la viteza mica. Ornam cheesecake-ul cu crema de frisca si macarpone si punem capsune dupa bunul plac.


In aceste moment suntem gata pentru degustare, pregatiti farfurii incapatoare pentru ca acest deliciu nu e serveste in portii mici. ;)


Enjoy!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Poliana 1

12.06.2012, 11:07

Maria, multumesc

MonaMimi 1

12.06.2012, 11:58

Poliana 1

12.06.2012, 16:15

Mon, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni