Cheesecake cu capsuni fara coacere

de Criss in Torturi, 11 Feb 2014 | 16897 vizualizari

 

 Periculos de bun. :) Nu te poti opri dupa o singura felie. Mie nu mi-a venit sa cred ca intr-o sambata dupa-masa a disparut aproape in totalitate . :D

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti petit beure
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g unt
  • Crema de branza:
  • 350 g branza de vaci cremoasa (am folosit branza de Monor)
  • 200 g smantana 25% grasime
  • 350 ml frisca Meggle
  • 220 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • Jeleu de capsuni:
  • o caserola capsuni congelate (aproximativ 300 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni fara coacere:

Blat: Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect). Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.


Crema: Branza se lasa la scurs daca e apoasa. N-a fost cazul pentru ca branza de Monor e foarte buna si nu fac reclama ;). Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta, dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Peste blatul de biscuiti se pune crema de branza.


Jeleu de capsuni: Capsunile se decongeleaza, iar in sucul lasat hidratam gelatina. Capsunile se pot zdrobi cu mixerul sau se pot lasa intregi, cum le-am lasat si eu. Se adauga zaharul si se pun pe foc mic, sa se incalzeasca dar nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Cand zaharul s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se ia vasul de pe foc si se amesteca bine pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel pregatit se toarna peste crema de branza. Se pune cheesecake-ul in frigider pentru minim doua ore, dupa care se poate taia si manca cu mare pofta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Criss 1

20.02.2014, 16:13

Multumesc mult.

Micutza Luana 1

20.02.2014, 18:46

getix 1

20.02.2014, 20:33

la multi ani !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine