Cheesecake cu caramel

de _Alina_ in Dulciuri, 29 Sep 2014 | 4722 vizualizari

 

E atat de fin si de gustos cheesecake-ul asta ca e musai sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

Caramel:

  • 160 g zahar tos
  • 75 ml lapte/smantana lichida (30%grasime)

Crusta:

  • 150 g biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 50 g ulei de palmier/unt

Umplutura:

  • 600 g branza din iaurt
  • 3 oua medii
  • 65 g amidon din porumb
  • 35 g faina de grau
  • caramelul preparat anterior
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu caramel:

Caramel:

  Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta operatiune sa stai departe de cratita fiindca va stropi), amesteca si lasa-l la racit.

Crusta:

1. Pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixeaza-i pana cand ajung la o granulatie uniforma (sau ii poti pune intr-o punga rezistenta si zdrobeste-i cu un sucitor).  Adauga uleiul de palmier/untul si amesteca bine.

2. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul 18 cm (cu fund detasabil), pune compozitia in ea si netezeste-o cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ajunga si pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.

Umplutura si asamblare:

1. Intr-un vas mixeaza bine branza cu caramelul.

2. Adauga ouale pe rand si mixeaza bine dupa fiecare.

3. Pune faina si amidonul si mixeaza pana la incorporare.

4. Scoate tava din frigider, toarna umplutura si introdu in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 50-60 minute. (Daca vrei sa nu-ti murdaresti cuptorul ai grija sa pui inca o tava dedesubt fiindca va curge ulei/unt)

5. Las-o sa se raceasca complet inainte de a  taia (preferabil 12 ore).


S-aveti pofta!

Nota: Branza din iaurt o obtii punand iaurtul la scurs intr-o sedila deasa pentru 12-24 ore.
         Poti folosi mascarpone sau ricotta in locul branzei din iaurt.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de avocado cu caramel de lamaie verde