Cheesecake cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 1593 vizualizari

 

Va invit la rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 ml frisca( Hulala cu grasimi nehidrogenate, sau la alegere)
  • 100 gr. unt( 82% gras)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pillos Liddl)
  • 100 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 50 gr. unt
  • 250 gr. ciocolata( eu am avuucu portocala 70% cacao)
  • 1 pachetel de biscutiti Petite beurre
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.


Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.


Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am adaugat branza dulce, esenta de rom si am omogenizat, am pus treptat compozitia de galbenusuri si la final faina cernuta, am amestecat usor.


La baza formei mari de tort am pus biscuitii in doua straturi si apoi am turnat compozitia de branza.


Am topit intr-un vas cele 50 g unt si apoi in el am topit ciocolata, am amestecat sa se omogenizeze.


Ciocolata am turnat-o din loc in loc peste branza. Cu un betisor de lemn am facut formele de deasupra si am pus prajitura la cuptor.


Eu am tinut prajitura 30 de minute la 180 de grade, apoi am redus temperatura la 170 de grade si am mai lasat-o inca 30 de minute. Nu tineti prajitura mai mult de o ora.


Eu am scos-o de la cuptor, am lasat-o 15 minute pe un grilaj la racit, apoi am pus un platou deasupra, am intors-o, am scos baza tortului si am rasturnat-o pe alt platou.


Am mai lasat prajitura 30 de minute la rece si apoi ne-am rasfatat pe deplin.


Delicioasa!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

25.10.2016, 23:39

Multumesc Rocsi!

anca_rm 1

26.10.2016, 13:56

ce frumusete ,foarte buna si gustoasa

RuxyRux 1

26.10.2016, 22:00

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure