Cheesecake cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 1126 vizualizari

 

Va invit la rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 ml frisca( Hulala cu grasimi nehidrogenate, sau la alegere)
  • 100 gr. unt( 82% gras)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pillos Liddl)
  • 100 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 50 gr. unt
  • 250 gr. ciocolata( eu am avuucu portocala 70% cacao)
  • 1 pachetel de biscutiti Petite beurre
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.


Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.


Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am adaugat branza dulce, esenta de rom si am omogenizat, am pus treptat compozitia de galbenusuri si la final faina cernuta, am amestecat usor.


La baza formei mari de tort am pus biscuitii in doua straturi si apoi am turnat compozitia de branza.


Am topit intr-un vas cele 50 g unt si apoi in el am topit ciocolata, am amestecat sa se omogenizeze.


Ciocolata am turnat-o din loc in loc peste branza. Cu un betisor de lemn am facut formele de deasupra si am pus prajitura la cuptor.


Eu am tinut prajitura 30 de minute la 180 de grade, apoi am redus temperatura la 170 de grade si am mai lasat-o inca 30 de minute. Nu tineti prajitura mai mult de o ora.


Eu am scos-o de la cuptor, am lasat-o 15 minute pe un grilaj la racit, apoi am pus un platou deasupra, am intors-o, am scos baza tortului si am rasturnat-o pe alt platou.


Am mai lasat prajitura 30 de minute la rece si apoi ne-am rasfatat pe deplin.


Delicioasa!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

25.10.2016, 23:39

Multumesc Rocsi!

anca_rm 1

26.10.2016, 13:56

ce frumusete ,foarte buna si gustoasa

RuxyRux 1

26.10.2016, 22:00

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo (Dukan)