Papanasi prajiti cu dulceata si smantana

de kamy in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 8072 vizualizari

 

Acuma am mancat cu Sabina 2 juma...mai am 1 juma..asa ca prima-i servita.
E prima data cand fac si spre bucuria mea au iesit superbuni.

 

INGREDIENTE

  • 200.gr branza de vaci grasa
  • 2 oua
  • 200 gr.faina(la mine a intrat 160 gr...depinde de oua)
  • razatura coaja de lamaie si portocala(cat mai multa)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • dulceata
  • smantana
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti cu dulceata si smantana:

Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat,4 bilute.


Puneti uleiul intr-o tigaie la incins(cam de 2 degete),puneti papanasi, prajitii la foc mic,intorcandu-i de mai multe ori.Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior


Ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care ,ii punem pe o farfurie,in gaurica punem gulceata,gem(eu am avut de fructe de padure)si smantana din belsug peste,punem biluta si presaram putin zahar pudra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

cand puneti papanasi la prajit uleiul sa fie mediu incins,stati langa ei,intoarceti de cateva ori si focul sa ramana mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (96)

adry88 1

16.06.2011, 16:09

bun de tot

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:11

kamy 1

16.06.2011, 17:24

eduard,gabytza....ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere