Papanasi prajiti cu dulceata si smantana

de kamy in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 7853 vizualizari

 

Acuma am mancat cu Sabina 2 juma...mai am 1 juma..asa ca prima-i servita.
E prima data cand fac si spre bucuria mea au iesit superbuni.

 

INGREDIENTE

  • 200.gr branza de vaci grasa
  • 2 oua
  • 200 gr.faina(la mine a intrat 160 gr...depinde de oua)
  • razatura coaja de lamaie si portocala(cat mai multa)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • dulceata
  • smantana
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti cu dulceata si smantana:

Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat,4 bilute.


Puneti uleiul intr-o tigaie la incins(cam de 2 degete),puneti papanasi, prajitii la foc mic,intorcandu-i de mai multe ori.Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior


Ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care ,ii punem pe o farfurie,in gaurica punem gulceata,gem(eu am avut de fructe de padure)si smantana din belsug peste,punem biluta si presaram putin zahar pudra.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

cand puneti papanasi la prajit uleiul sa fie mediu incins,stati langa ei,intoarceti de cateva ori si focul sa ramana mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (96)

adry88 1

16.06.2011, 16:09

bun de tot

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:11

kamy 1

16.06.2011, 17:24

eduard,gabytza....ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Gogosele mexicane-churros