Cheesecake cu ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 24 Oct 2016 | 4987 vizualizari

 

Va invit la rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 ml frisca( Hulala cu grasimi nehidrogenate, sau la alegere)
  • 100 gr. unt( 82% gras)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 kg. branza dulce cremoasa( Pillos Liddl)
  • 100 gr. faina
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 50 gr. unt
  • 250 gr. ciocolata( eu am avuucu portocala 70% cacao)
  • 1 pachetel de biscutiti Petite beurre
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Am separat albusurile de galbenusuri in doua vase.

Untul ( 100 g) l-am pus intr-un vas la foc mic si l-am topit, apoi l-am lasat putin la racit, am adaugat frisca, vanilia si coaja de lamaie.

Albusurile le-am mixat cateva secunde cu praful de sare, apoi ca pentru bezea cu zaharul pudra, am adaugat branza dulce, esenta de rom si am omogenizat, am pus treptat compozitia de galbenusuri si la final faina cernuta, am amestecat usor.

La baza formei mari de tort am pus biscuitii in doua straturi si apoi am turnat compozitia de branza.

Am topit intr-un vas cele 50 g unt si apoi in el am topit ciocolata, am amestecat sa se omogenizeze.

Ciocolata am turnat-o din loc in loc peste branza. Cu un betisor de lemn am facut formele de deasupra si am pus prajitura la cuptor.

Eu am tinut prajitura  30 de minute la 180 de grade, apoi am redus temperatura la 170 de grade si am mai lasat-o inca 30 de minute. Nu tineti prajitura mai mult de o ora.

Eu am scos-o de la cuptor, am lasat-o 15 minute pe un grilaj la racit, apoi am pus un platou deasupra, am intors-o, am scos baza tortului si am rasturnat-o pe alt platou.

Am mai lasat prajitura 30 de minute la rece si apoi ne-am rasfatat pe deplin.

Delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si cafea