Panna Cotta rapida by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 3538 vizualizari

 

Dragii mei, azi va prezint o reteta de Panna Cotta cu care pot sa spun ca ma "scot" de fiecare data cand sotia mea vrea ceva dulce, iar eu nu prea am nici timp, nici chef (se mai intampla trebuie sa recunosc). :)) E foarte simpla, mai ales daca esti la inceput de drum in ale bucatariei. Si nu uitati, prezentarea este totul, pentru ca prima si prima data este impactul vizual - mananci cu ochii. Si bineinteles, tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste. :)

 

INGREDIENTE

  • Creme patisserie – 600 ml
  • Lapte – 300 ml
  • Gelatina – 2 pliculete
  • Zahar – 120g – 150 g
  • Intaritor de frisca – 1 pliculet
  • Esenta de flori de portocal – 2 lingurite
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Pastaie de vanilie – 1/2 de pastaie careia ii scoateti semintele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta rapida by Alex Teacher:

 

 

Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;

Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;

Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;

Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;

La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;

In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;

Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;

Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta rapida by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

cristeena20 1

02.03.2015, 23:52

foarte bine arata!

deyutzky 1

03.03.2015, 00:40

arata de visss!

Constelatialeu 1

03.03.2015, 06:21

Vreau si eu cota din asta rapida,dar am sa rad niste fragute,ca portocala-mi ramane-n gat....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu sirop de visine