Cheesecake cu dovleac

de adnia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 1105 vizualizari

 

Pana anul acesta nu prea am stiut ce gust are dovleacul, dar de indata ce am facut cunostinta cu el, a fost dragoste la prima...degustare:). Asadar, am profitat si de cel din congelator, pe care l-am primit si am pregatit niste retete minunate (iubitorii de dovleac ma inteleg), una dintre acestea fiind un cheesecake cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cana pesmet
  • 200 gr. zahar
  • 150 gr unt
  • 200 gr dovleac decongelat
  • 200 gr. branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de 1 lamaie
  • ghimbir praf
  • cuisoare praf
  • anason macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac:




Din pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se rumeneste usor si se transforma intr-o crusta crocanta. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia de cheesecake (smantana se ameste ca bine cu ouale si branza de vaci, restul de zahar, aromele si, la sfarsit, dovleacul ras). Intreaga prajitura se da la cuptor la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii. Dupa racirea completa a prajiturii se poate scoate inelul detasabil si se decoreaza dupa gust (eu i-am facut niste inimioare din praf de scortisoara). Se serveste rece.

Este prima data cand o pregatesc, dar am fost atat de incantata de rezultat, incat o voi repeta de fiecare data cand voi avea ocazia!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

21.01.2013, 09:57

place

gaby_gabytza 1

21.01.2013, 10:25

bun bun

Sim0na 1

21.01.2013, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dovleac si caramel