Cheesecake cu dovleac

de adnia in Prajituri, 20 Ian 2013 | 1208 vizualizari

 

Pana anul acesta nu prea am stiut ce gust are dovleacul, dar de indata ce am facut cunostinta cu el, a fost dragoste la prima...degustare:). Asadar, am profitat si de cel din congelator, pe care l-am primit si am pregatit niste retete minunate (iubitorii de dovleac ma inteleg), una dintre acestea fiind un cheesecake cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 cana pesmet
  • 200 gr. zahar
  • 150 gr unt
  • 200 gr dovleac decongelat
  • 200 gr. branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de 1 lamaie
  • ghimbir praf
  • cuisoare praf
  • anason macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac:




Din pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se rumeneste usor si se transforma intr-o crusta crocanta. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia de cheesecake (smantana se ameste ca bine cu ouale si branza de vaci, restul de zahar, aromele si, la sfarsit, dovleacul ras). Intreaga prajitura se da la cuptor la foc mediu, pana cand trece testul scobitorii. Dupa racirea completa a prajiturii se poate scoate inelul detasabil si se decoreaza dupa gust (eu i-am facut niste inimioare din praf de scortisoara). Se serveste rece.

Este prima data cand o pregatesc, dar am fost atat de incantata de rezultat, incat o voi repeta de fiecare data cand voi avea ocazia!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

21.01.2013, 09:57

place

gaby_gabytza 1

21.01.2013, 10:25

bun bun

Sim0na 1

21.01.2013, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu dovleac si caramel