Cheesecake cu dovleac si fructe de padure

de papabundetot in Prajituri, 19 Oct 2014 | 1208 vizualizari

 

Seria cheesecake-urilor continua desi nu mai sunt atat de multe fructe la piata cum erau in vara, incerc sa ma adaptez la fructele de sezon. Vedeta sezonului as spune eu ca este in acest moment dovleacul, asa ca nu se puteam sa nu adaugam in palmaresul de retete si un cheesecake cu dovleac :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 dovleac de aproximativ 3 kg
  • 250 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • cardamon verde,
  • anason macinat,
  • lemn dulce
  • 500 gr ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 gr fructe de padure
  • 4 lingurite zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 foi gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac si fructe de padure:

Blatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat bine pentru a se aseza ,apoi am dat forma la frigider pana cand m-am ocupat de creme.


Dovleacul l-am curatat de coaja,seminte si apoi l-am taiat bucati potrivite ca si marime,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus peste ele ulei de masline,cardamon verde macinat,anason macinat si le-am dat la cuptor pana cand s-au inmuiat bine si s-au rumenit usor.Odata copt si racit dovleacul l-am pasat bine cu blenderul,apoi l-am amestecat cu 250 gr branza ricotta si 200 gr frisca,am omogenizat toata compozitia si apoi am asezat-o in tava peste blat.


Fructele de padure le-am pus intr-o craticioara cu zaharul ,1/2 lingurita lemn dulce macinat,anason macinat,si esenta de vanilie si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat bine,apoi le-am pasat si pe ele cu blenderul,am adaugat peste ele cat erau inca fierbinti cele 3 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine,apoi dupa ce s-au mai racit am adaugat 250 gr ricotta si 200 ml frisca batuta bine,am omogenizat totul si am pus crema peste cea de dovleac,am dat apoi cheesecake-ul la frigider pentru 3 ore pana cand cremele s-au mai stabilizat pentru a putea fi taiate.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

19.10.2014, 18:41

mirela0911 1

19.10.2014, 19:12

Hmmm ce combinatie!

Satisfyyourcravings 1

19.10.2014, 20:43

O minunatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si fructe de padure