Cheesecake cu lamaie

de laylalala in Torturi, 26 Apr 2010 | 2979 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza
  • 3 foi de placinta
  • 25 gr unt 
  • zeama de la 1 lamaie
  • 6 linguri zahar cu aroma de vanilie
  • 5 linguri de gris
  • Pentru umplutura
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic (40 gr) pudding cu gust de frisca
  • 720 gr branza cottage
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 175 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 1 lamaie
  • 100 gr zahar
  • 1 plic (8 gr) de Tort-Gelee Transparent
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Pentru baza, incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o cratita, pe foc potrivit, topeste untul impreuna cu zeama de lamaie.Desfa foile de placinta si unge fiecare foaie cu unt, presar-o cu 2 linguri zahar cu aroma de vanilie apoi suprapune foile.Aseaza foile suprapuse in tava pregatita.Presara foile cu gris, pe toata suprafata.


Pentru umplutura, amesteca zaharul pudra cu praful de pudding.Adauga branza, coaja rasa de lamaie, semintele de vanilie si iaurtul si amesteca bine.Toarna umplutura peste baza din tava.Da prajitura la copt 50-55 minute apoi las-o sa se raceasca.


Pentru decor, taie felii cat mai subtiri de lamaie apoi pune feliile intr-o cratita cu 100 ml apa rece.Adauga 100 gr zahar si pune totul la fiert 30 minute.Dupa 30 minute, se adauga plicul de Tort-Gelee, amestecandu-se continuu cu telul si se lasa sa fiarba 1 minut apoi se ia cratita de pe foc. Toarna deasupra cheesecake-ului amestecul cu coaja de lamaie si zahar preparat apoi da-l la rece min. 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

mena29 1

26.04.2010, 22:53

astept si eu o portie,5 furculite

Rocsi 1

27.04.2010, 11:18

putin acrisor...bunnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu barete de ciocolata