Cheesecake cu Mascarpone si Oreo

de gospodariu in Mancare copii, 30 Mai 2016 | 891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat 1:
  • 200 g biscuiti Oreo;
  • 100 g unt;
  • Pentru blat 2:
  • 200 g biscuiti vanilati;
  • 100 g unt;
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic budinca de vanilie;
  • 2 linguri de zahar;
  • 500 ml suc de portocale;
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone;
  • 100 g ciocolata alba;
  • 200 g frisca batuta;
  • 1 plic de gelatina;
  • Pentru decor:
  • rodii;
  • capsuni;
  • portocale;
  • ciocolata alba;
  • fulgi de ciocolata neagra.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu Mascarpone si Oreo:

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.

Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.

Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția. La fel procedam si cu biscuitii vanilati.

Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo, apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.

Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.

Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale, dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.

Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.

Pentru a prepara crema:

Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.

Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.

Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.

Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.

Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.

La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Mascarpone si Oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bya Ralu 1

30.05.2016, 21:56

bun

AndrutzaP 1

31.05.2016, 09:18

Foarte frumosss si bun

Rocsi 1

31.05.2016, 21:22

Arata atat de frumos totul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne ptr cei mici