Cheesecake cu mere, merisoare si curmale

de divainbucatarie in Torturi, 12 Feb 2011 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g faina – sau 1 plic Mix pentru 9 torturi de la Dr. Oetker
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt daca folosim faina simpla
  • Pentru umplutura:
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g ricotta
  • 50 g stafide
  • 50 g merisoare
  • 50 g curmale
  • 3 mere golden – de marime potrivita
  • 50 g unt
  • coaja de la o portocala
  • suc de la 1/2 portocala
  • 20 g budinca de vanilie
  • 120 g zahar
  • 3 albusuri pentru bezea
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mere, merisoare si curmale:

Pentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm si punem aluatul peste hartie incercand sa facem si o mica bordura. Dam la rece aluatul pana calim merele si facem crema de branza.Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe si rom. Le lasam la racit.Pentru a face umplutura amestecam branzeturile cu galbenusuri, coaja de portocale si zaharul. Mixam bine. Adaugam praful de budinca si sucul de portocale si amestecam. Incorporam cele 6 albusuri batute spuma. Distribuim jumatate din compozitie peste aluat, punem apoi fructele si peste fructe restul de crema de branza. Dam la cuptor la 180°C pentru 45 de minute. Cu 15 minute inainte sa fie gata adaugam cele 3 albusuri batute spuma tare cu 3 linguri de zahar si un varf de sare.Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mere, merisoare si curmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

divainbucatarie 1

13.02.2011, 10:22

Multumesc!

mirela0911 1

13.02.2011, 12:56

Superrr

adry88 1

04.07.2011, 15:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si piersici din compot