Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)

de ela in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 1261 vizualizari

 

Nu a iesit prea aspectuoasa prajitura, mai ales ca am uitat sa pun frisca lichida in glazura))) asa ca nu s-a intins bine si la taiere a crapat.Dar gustul....e bun bun, demult nu am mai mancat ceva asa de bun.

 

INGREDIENTE

  • BAZA:
  • 300 g biscuiti oreo (eu am avut cu crema de alune)
  • 150 g unt
  • UMPLUTURA:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g crema philadelphia
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra (eu am pus green sugar 5linguri)
  • 15 g gelatina alba granule
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri smantana pentru frisca pentru topit gelatina
  • 50 ml apa rece
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • MOUSSE DE CIOCOLATA:
  • 250gr ciocolata neagra
  • 200ml smantana pentru frisca+250ml
  • GLAZURA:
  • 150 g ciocolata cu lapte (sau neagra, cum preferati)
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere):

Topim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort de 24cm tapetata cu hartie de copt pe fund si pe margini si nivelam bine.Dam la frigider . Intre timp pregatim gelatina. Punem la inmuiat gelatina cu apa si lasam 10minute. Mixam frisca cu zaharul pudra sau green sugar(stevia) si lasam la frigider. Intr-un bol punem100ml smantana pentru frisca, crema mascarpone, crema philadelphia si esenta de vanilie si mixam cateva clipe(nu mult)Adaugam frisca batuta mai devreme si mixam putin. Intr-o craticioara punem 3 linguri smantana pentru frisca si lasam la foc mic pana la punctul de fierbere.Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.


Cand s-a racit putin, o adaugam in crema si mai mixam cateva clipe. Scoatem forma de tort din frigider si punem crema peste blatul de biscuiti.Nivelam bine. Dam la rece 2ore. Intre timp pregatim moussul de ciocolata. Punem 200ml smantana pentru frisca intr-o craticioara la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam treptat ciocolata rupta bucati cat mai mici sau rasa si amestecam energic si rapid pana s-a topit toata ciocolata. Dam la frigider si amestecam din cand in cand si lasam pana crema este racita complet. Mixam 250gr smantana pentru frisca pe care o adaugam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Scoatem din nou forma din frigider si punem moussul peste crema de frisca, niveland bine. Lasam din nou la frigider pana se intareste crema cateva ore.


Pregatim glazura: topim untul cu ciocolata rupta bucati? (eu am avut fulgi de ciocolata) si frisca licgida pe baie de aburi. Lasam sa se raceasca, apoi punem glazura peste mousse, nivelam si dam la frigider cateva ore.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu mousse de ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marcela1979 1

14.05.2016, 20:14

ioi ce m-ai lovit cu prajitura asta mmmmmm

Catalina L 1

14.05.2016, 20:53

f reusit

Rocsi 1

15.05.2016, 11:45

Super deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta in forma de ou