Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate

de anuta in Mancare copii, 9 Iul 2019 | 1770 vizualizari

 

Meniu copii.
Cine ar rezista in fata unei portii???

 

INGREDIENTE

  • (forma diametrul de 22 cm) blat:
  • 150 g biscuiti,
  • 150 g miez de nuca maruntit si prajit,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 75 g unt
  • piure de kaki;
  • 100 ml frisca lichida ,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 zahar vanilat ,
  • 2-3 fructe coapte de kaki,
  • un plic de gelatina(10g )
  • crema alba de frisca:
  • 150 ml frisca lichida,
  • 3 linguri de smantana,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 2 fructe de kiwi ,
  • un plic de gelatina
  • crusta:
  • o cescuta de zahar brun,
  • 200 g miez de nuca maruntit,
  • un ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate:

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit,cu ciocolata si untul topit,se omogenizeaza si se intinde in strat uniform,presand cu o lingura,in forma circulara cu inel detasabil. Se mixeaza frisca pana se intareste si se amesteca cu smantana.Fructele de kaki curatate de coaja se taie mai marunt,jumatate de fruct se taie cubulete mici.Bucatile mai mare se dau la blender si piureul se amesteca cu frisca batuta si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se omogenizeaza amestecul si se toarna deaupra blatului de biscuiti.Deasupra se presara jumatatea de fruct de kaki taiat cubulete mici.Se lasa 15 minute la rece. Curatam de coaja fructele de kiwi si le taiem in cubulete. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat si se amesteca cu smantana si cu gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra piureului de kaki,se presara deasupra cubuletele de kiwi si se da la rece cateva ore.de preferat de seara pana dimineata Crusta crocanta de nuci;Se caramelizeaza cescuta de zahar brun si cand devine lichid se adauga miezul de nuca si se da de pe foc.Se bate oul bine si se incorporeaza in  caramelul de zahar cu nuca amestecand repede si continuuu pana se incorporeaza oul batut.(oul are rolul de a inmuia crantul de zahar si de a se taia la portionarea prajituriii cu usurinta) Se intinde crantzul cat este fierbinte ,dasupra prajiturii si presaram deasupra zahar brun( cu gramnula mai mare).                   Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi, cu crusta crocanta de nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza si visine