Cheesecake cu portocala si ciocolata

de laura_n in Prajituri, 28 Dec 2013 | 2843 vizualizari

 

Cui nu ii place ciocolata? :)))
Cui nu ii place portocala?:)))
Cui nu ii place combinatia de portocala - ciocolata? :)))
Deeelicios!

 

INGREDIENTE

  • pt. blat:
  • 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa)
  • 50 gr unt topit
  • 2 lg cacao
  • -2 lg dulceata coacaze
  • 50 ml lapte dulce.
  • pt. crema de branza:
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr smantana
  • 50 ml lapte condensat
  • coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • seminte vanilie
  • 80 gr zahar pudra
  • 3 oua
  • glazura
  • 300 gr ciocolata 52% cacao
  • 3 lg mascarpone
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocala si ciocolata:

Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.


Amestecam bine si dam deoparte.


Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.


Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.


Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu.


Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.


Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca.


Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata.


Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.


Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.


Delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

28.12.2013, 22:01

Cred ca este o nebunie de desert

babi5 1

28.12.2013, 22:17

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 09:19

grozav desert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert New York cheesecake cu afine