Cheesecake cu portocale (fara coacere)

de Dana_Retetegg in Prajituri, 23 Noi 2012 | 8019 vizualizari

 

In opinia mea, cheesecake-ul este cel mai usor si delicios desert! :)

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 300 g biscuiti,
  • 150 g unt,
  • 1 esenta de rom;
  • Pt crema:
  • 500 g branza dulce,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 gr zahar pudra,
  • coaja de portocala,
  • zahar vanilat,
  • esenta de portocala;
  • In plus:
  • felii de portocala,
  • fructe de padure,
  • folie de plastic/aluminiu sau hartie de copt cerata
  • o tava sau cratita.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale (fara coacere):

Unul dintre motivele pt care am amanat o perioada cheesecake-ul era si faptul ca nu am o tava cu peretii detasabili. Insa, acum cand am facut cheesecake intr-o cratita normala va pot spune ca nu e musai sa aveti tava speciala caci se poate si asa :)

Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit si esenta de rom. Am amestecat bine.

Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu hartie de copt. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita cam micuta (20 cm diametrul) si blatul a iesit relativ inalt.

Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.

Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de portocala, coaja de portocala si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.

Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.

Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul hartiei de copt, apoi am decorat cu fructe de padure si felii de portocala.

Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.

Weekend frumos si insorit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 17:14

merci

Angelina_Elena 1

25.11.2012, 23:34

ce bunatate am ratat!

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 00:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale