Cheesecake cu sos de mere

de CameliaR in Dulciuri, 15 Sep 2015 | 2285 vizualizari

 

Acest cheesecake este un altfel de cheesecake. :D
Este prima oara cand fac acest desert. Un moment de neatentie si am amestecat biscuitii cu toata compozitia de branza. :(
Deci nu a mai iesit la aspect cheesecake.In schimb la gust a fost deosebit. Macar acum am reteta mea proprie care este la fel de delicioasa ca originala. :)

 

INGREDIENTE

  • 250 branza crema
  • 250g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 linguri de amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 150 g de biscuiti
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 lingura de scortisoara
  • Ingrediente sos de mere:
  • 5 mere spalate,curatate de coaja si tocate cubulete
  • 30 g unt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu sos de mere:

Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de lamaie.Omogenizam bine.Eu am amestecat toate ingredientele pentru crema cu biscuitii. Se toarna in tava si se da la cuptor timp de 45-50 de minute.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care il dam la frigider timp de 1 ora.Intre timp preparam sosul de mere.Trebuie sa topim untul intr-o craticioara si calim cateva minute merele pana se inmoaie. Apoi luam sosul de pe aragaz si il lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit il scurgem intr-o alta craticioara si il amestecam cu mierea si scortisoara la foc mic timp de 4 minute iar apoi adaugam merele.Mai lasam sosul pe foc aproximativ 2 minute,iar apoi il lasam sa se raceasca si il turnam peste cheesecake atunci cand il servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

16.09.2015, 21:07

Ce delicios!

miki_a 1

17.09.2015, 11:15

Ce bine arata totul, dar sosul....o nebunie!!!

mirela0911 1

17.09.2015, 21:44

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte