Cheesecake de ciocolata, la rece

de Brindusa in Prajituri, 15 Oct 2011 | 8090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti (eu am folosit Petite beurre, dar si biscuitii digestivi sunt buni)
  • 120 -150 g unt, topit
  • 400 g branza de vaci (sau branza tip Fagaras)
  • 300 ml smantana (eu am folosit LaDorna 20%)
  • 10 g gelatina (un pliculet), amestecata cu 5 linguri de apa
  • 200 g ciocolata neagra 55%
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de ciocolata, la rece:

Sfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti neinmuiati, mai poti adauga cate putin unt. Pune biscuitii in forma rotunda cu pereti detasabili si apasa-i bine cu ajutorul unei linguri, pana formeaza un blat.

Pune forma de tort la frigider.

Pune branza intr-un blender si las-o pana ce se face ca o crema.

Incalzeste smantana impreuna cu zaharul, la foc mic pana da un clocot. Ia smantana de pe foc si ai grija ca zaharul sa se fi dizolvat. Amesteca bine. Adauga ciocolata rupta bucati mici. LAsa putin, apoi amesteca bine cu lingura pentru ca ciocolata sa se omogenizeze. Daca mai raman bucati de ciocolata netopite, mai pune putin pe foc sa se incalzeasca crema. Amesteca bine.

Adauga gelatina si amesteca bine pana cand este incorporata total. Adauga branza si amesteca bine.

Pune crema de branza peste blatul de biscuiti si lasa la frigider pana a doua zi (sau pana se intareste foarte bine)

Inainte de servire, da cu lama ascutita a unui cutit de jur imprejur si scoate peretii detasabili.

TIPS-URI

1

am folosit o tava rotunda de 26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de ciocolata, la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adry88 1

16.10.2011, 13:45

ma servesc si eu

Brindusa 1

16.10.2011, 15:50

Multumesc, doamnelor

RuxyRux 1

16.10.2011, 22:56

Wow! Ce splendoare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem