Prajitura Boema

de Alina26 in Prajituri, 5 Mar 2014 | 8479 vizualizari

 

Aceasta prajitura dupa cum stiti am preluat-o de le Gaby_d,pentru ca aveam o mare pofta!!!Si cu aocazia aniversarii 1 an de BUCATARAS,am facut aceasta prajitura!!!o BUNATATE...!!!Multumesc inca o data pentru reteta!!!!:* :* :*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg cu varf faina alba
  • 3 lg cacao
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit de sare

Fondant:

  • 300g zahar
  • 200ml apa
  • 2 lg miere
  • 4 lg cacao amara

Crema:

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 2lg cacao
  • 300 ml frisca lichida indulcita

Sirop:

  • 150g zahar
  • 200 ml apa

Ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg smantana pentru gatit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blatul:


Am separat albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile le-am mixat cu apa si ulei,iar albusurile cu putina sare pana devine spuma.Am adaugat treptat cate o lingura de zahar,continuand sa mixez,apoi am pus faina,praful de copt cacaoa,si zaharul vanilat,cernute,le-am pus in ploaie.Am pus compozitia intr-o tava (20/28cm)tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru 35 de minute la 165°.Cand e gata (am facut proba cu scobitoarea)am lasat la racit.


Crema:


Am pus frisca intr-o olicica la incalzit.Cand aproape da sa fiarba,am stins focul,am adaugat ciocolata rupta bucati si cacaoa si am mestecat bine.Am dat crema la rece pentru 3 ore.


Sirop:


Am pus zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze.Am luat de pe foc am pus apa si am mai lasat la foc pana s-a topit caramelul.Am lasat la racit.


Fondant:


Am pus apa intr-o olicica.Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba,mestecand incet pana s-a topit zaharul.Apoi am lasat la fiert 10 minute.Dupa aceea am pus mierea de albina si am mai lasat la fiert inca 7 minute.


(Am verificat luand din compozitie cu lingura si am lasat sa cada pe o suprafata plana.Cand biluta a ramas ca o perluta si nu s-a imprastiat am oprit focul.)


Am adaugat cacaoa si am mestecat bine.Am lasat 5minute sa se raceasca apoi am continuat sa mestec cu o lingura de lemn pana s-a racit compozitia.


Ansamblare:


Am taiat blatul in patratele egale.


Am insiropat fiecare patratel cu cate o lingura de sirop.


Am pus fondantul la foc si am mestecat pana a devenit fluid.Am pus cate o lingura de fondant pe fiecare patratel.


Am scos crema din frigider si am mixat bine pana a devenit o crema pufoasa.


Cu ajutorul posh-ului am pus crema pe fiecare prajitura.


Am mixat bine frisca lichida cu smantana pana devine ferma.Si am ornat cu frisca.Mie mi-a ramas putin fondant si am pus la foc,apoi cu lingurita am ornat.Si am dat la rece.


Pofta buna!!!!! :)


Sursa de inspiratie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Micutza Luana 1

06.03.2014, 18:23

mama mama

laura_n 1

07.03.2014, 14:43

un deliciu! felicitari si multi ani inainte sanatosi si gustosi!

Alina26 1

10.03.2014, 18:35

multumesc mult!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!