Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée

de Sylvia in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 2055 vizualizari

 

Va prezint un desert absolut minunat, simplu si minunat care reuseste sa satisfaca si gusturile cele mai exigente. Un cheese cake cremos si aromat cu pastaie de vanilie si cu o crusta crocanta de créme brûlée care desavarseste senzatiile cu fosnetul facut atunci cand il mancam si cu crusta aurie.

 

INGREDIENTE

  • pentru baza :
  • 200 grame biscuiti speculoos
  • 80 grame de unt
  • pentru umplutura:
  • 600 grame branza philadelphia
  • 200 ml de smantana grasa
  • 120 grame zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 3 oua
  • 100 grame zahar brun pentru crusta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée:

Dincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca .


1. Se mixeaza biscuitii cu robotul pana obtinem o pudra mai grosiera. Untul se topeste si se adauga la biscuiti amestecandu-se cu grija pana la omogenizare. Cu aceste amestec se garnisesc 8 forme individuale , eu am folosit si patrate si ovale sa compar rezultatul si am utilizat forme de inox pentru dressaj. Formele se aranjeaza ianinte de garnisire pe o tava care o sa mearga in cuptor cu hartie de copt sau foaie de silicon. Dupa ce facem baza de la cheese cake groasa cam de 1 cm dam formele la rece 30 minute.


2. Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade.


3. Se amesteca cu un tel rotund branza philadephia cu smantana, zaharul si semintele de vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa si uniforma. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine pentru incorporarea lor completa. Cu aceasta compozitie umplem formele care au fost la frigider.


4. Le dam la cuptor 30 de minute la 150 de grade apoi le mai lasam o ora dupa ce am stins cuptorul. Dupa racire se plaseaza in frigider pentru macar 12 ore.


5. Se scot din forme a doua zi si se adauga peste el un strat subtire de zahar brun care se caramelizeaza cu un arzator special de bucatarie / lampa de ardere cu gaz . Daca nu aveti acest arzator puteti sa il plasati in cuptor sub grill 1-2 minute. Secretul ca sa reusiti o scoatere din forme perfecta este sa treceti cutitul cu o lama fina circular prin interiorul inelului de inox si apoi sa treceti arzatorul de bucatarie cu gaz ttimp de cateva secunde circular pe exteriorul inelului, astfel datorita faptului ca se incalzeste putin inelul se extrage fara probleme.


 

TIPS-URI

1

Secretul ca sa reusiti o scoatere din forme perfecta este sa treceti cutitul cu o lama fina circular prin interiorul inelului de inox si apoi sa treceti arzatorul de bucatarie cu gaz timp de cateva secunde circular pe exteriorul inelului, astfel datorita faptului ca se incalzeste putin inelul se extrage fara probleme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

24.10.2014, 10:39

E bun bun de tot!

Sylvia 1

24.10.2014, 11:11

Nu credeti testati

elucubratiiculinare 1

24.10.2014, 18:13

trebuie testat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donuts