Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

de lilik in Torturi, 17 Apr 2011 | 3985 vizualizari

 

Urez la multi ani tuturor celor ce poarta numele de Florin,Florina,Florentina si tuturor "florilor" si micutului Florin,primul meu nepotel nascut pe 13.04.2011.Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa creasca mare si frumos...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 150 gr biscuiti tip petit beure
  • 60 gr unt
  • 50 de gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • esenta de rom

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 foi de gelatina
  • 80 gr zahar
  • 150 gr ciocolata amaruie

pt decor:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)":

Prima data pregatim baza din biscuiti:


-punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se intareasca.


Prepararea cremei:


-batem galbenusurile cu zaharul pana se face o crema alba apoi adaugam mascarpone si amestecam bine.Separat punem ciocolata la topit cu 50 ml smantana apoi o punem peste crema,amestecam bine.


Punem gelatina la inmuiat in apa rece iar cand e moale o punem cu o lingura de lapte sa se topesca pe foc mic apoi o incorporam cremei impreuna cu smantana batuta.


Amestecam bine iar crema obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider o noapte.


A doua zi scoatem din forma si punem deasupra glazura facuta din 50 de gr ciocolata si 50 ml smantana(punem pe foc mic si lasam sa se topeasca apoi cand s-a racorit punem peste tort),dupa care mai dam la frigider 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lilik 1

19.04.2011, 14:11

multumesc

elena1988 1

21.04.2011, 09:46

adry88 1

07.05.2011, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si nuci