Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

de lilik in Torturi, 17 Apr 2011 | 3882 vizualizari

 

Urez la multi ani tuturor celor ce poarta numele de Florin,Florina,Florentina si tuturor "florilor" si micutului Florin,primul meu nepotel nascut pe 13.04.2011.Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa creasca mare si frumos...

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 150 gr biscuiti tip petit beure
  • 60 gr unt
  • 50 de gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • esenta de rom

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 foi de gelatina
  • 80 gr zahar
  • 150 gr ciocolata amaruie

pt decor:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)":

Prima data pregatim baza din biscuiti:


-punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se intareasca.


Prepararea cremei:


-batem galbenusurile cu zaharul pana se face o crema alba apoi adaugam mascarpone si amestecam bine.Separat punem ciocolata la topit cu 50 ml smantana apoi o punem peste crema,amestecam bine.


Punem gelatina la inmuiat in apa rece iar cand e moale o punem cu o lingura de lapte sa se topesca pe foc mic apoi o incorporam cremei impreuna cu smantana batuta.


Amestecam bine iar crema obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider o noapte.


A doua zi scoatem din forma si punem deasupra glazura facuta din 50 de gr ciocolata si 50 ml smantana(punem pe foc mic si lasam sa se topeasca apoi cand s-a racorit punem peste tort),dupa care mai dam la frigider 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

lilik 1

19.04.2011, 14:11

multumesc

elena1988 1

21.04.2011, 09:46

adry88 1

07.05.2011, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08